Home | News | Research | Staff | Events | Publications | Didactica | Links | Contact


Latest News


Propuneri de lucrari de diploma si dizertatie pentru anul universitar 2009-2010    - 07.12.2009


Sunt disponibile teze de licenta pentru ciclurile I si II de studiu.
Contact: Lect.dr. Vasile Bercu
e-mail: vbercu@gmail.com
Catedra de Fizica Atomica si Nucleara, camera P12.


Prof. Florin Popescu
1. Rezonanta Electronica Paramagnetica la campuri si frecvente ridicate (HF2EPR).
2. Rezonanta Electronica Paramagnetica Multipla pe cristale luminiscente de wolframat de plumb dopate cu pamanturi rare. Efecte de camp inalt.
3. Caracterizarea multipletului fundamental al ionilor Kramers de pamanturi rare in sustante solide cu ajutorul Rezonantei Electronice Paramagnetice Multiple. Efecte de camp inalt.
4. Studiul proceselor de relaxare cu ajutorul Rezonantei Electronice Paramagnetice Multiple. Efecte de camp inalt.
5. Studiul delocalizarii proiectiei de spin pe lanturi slab legate de pamanturi rare in cristale molecular in prezenta campurilor magnetice intense.
6. Studiul optimizarii efectului MASER pe rezonatori dielectrici speciali (WGDM).
7. Studiul de nanostructuri luminiscente prin tehnica Rezonantei Electronice Paramagnetice Multiple. Efecte de camp inalt.
8. Studiul efectului de confinare cuantica pe nanostructure luminiscente prin Rezonantei Electronice Paramagnetice Multiple. Efecte de camp inalt.
9. Studiul de nanostructuri luminiscente prin tehnica Rezonantei Electronice Paramagnetice Multiple. Efecte de iradiere.
10. ETC……


Lect. Vasile Bercu


1. Studiul mecanismelor de producere al radicalilor liberi pe ciuperci comestibile iradiate.
2. Studiul dinamicii biopolimerului de melanina prin tehnica de Rezonanta Electronica Paramagnetica.
3. Analiza imprastierii factorului g in spectrele de Rezonanta Electronica Paramagnetica obtinute pe polistirena.
4. Analiza efectelor temperaturii asupra uleiurilor comestibile.
5. Analiza efectelor colective in spectrele de Rezonanta Electronica Paramagnetice din sticlele fosfatice.Mentionam urmatoarele:
A) Lucrarile mai sus mentionate pot fi efectuate in cadrul unor programe de cercetare finantate din granturi CEEX, PNCD II, etc., in Cadrului Centrului de Cercetare-Dezvoltare “Fizica Atomului, Moleculei si Astrofizica”.
B) Ele se bazeaza pe colaborari internationale ale laboratorului de Rezonanta Magnetica de la Facultatea de Fizica cu laboratorul HF2EPR de la IPCF-Pisa, cu laboratoarele de Rezonanta Magnetica de la Universitatile din Pisa si Florenta, sau INCDFM-Magurele, laboratorul de Cresteri de Cristale de la Institutul de Fizica din Praga, etc.
C) In cazul unor studenti merituosi pot fi asigurate burse ERASMUS pentru Masterat si Doctorat la unele din Laboratoarele mai sus mentionate.

Observatie
Lucrarile sunt adresate studentilor de la licenta sau masterat care vor sa se initieze sau sa se specializeze in domenul fizicii atomice, fizica solidului, spectroscopie, tehnologia materialelor, nanotehnogii si nanostructure, electronica cuantica si optoelectronica, etc.RCAPA - AstrophysicsUniversity of BucharestFaculty of Physics